Een knusse kinderkamer met de juiste verlichting

04.07.22

Het inrichten van een kinderkamer is één van de leukste dingen die je in huis kunt doen. Het is een ruimte in je huis die je heel anders inricht dan de rest van je huis. Alles is wat zachter, liever, mooier en gezelliger. Het is niet gek dat het ook enorm stressvol kan zijn een kinderkamer in te richten. Denk aan de juiste kinderkamer verlichting, functionele meubels, veiligheid in elke hoek en meer. Toch kun je dit op een leuke manier aanpakken en met de juiste tips de perfecte kinderkamer creëren!

Schattige keramiek lampen

Wanneer je denkt aan kinderkamer verlichting denk je gauw aan kleurrijke lampen met veel vormen en niet zo snel aan kinderkamer keramiek lampen. Toch kun je ook keramiek lampen plaatsen in een kinderkamer en heb je ook deze lampen in allerlei figuren, kleuren en vormen. Het voordeel van het inrichten van kinderkamer verlichting, is dat meer mag. Zoals je in een andere ruimte bepaalde combinaties beter niet kan maken, is het in een kinderkamer allemaal wat meer acceptabel. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je kind speelt en slaapt in een veilige omgeving.

Lief lampjes

Hoe kies je nu kinderkamer verlichting? Allereerst heb je functionele verlichting nodig. Denk hierbij aan een felle plafondlamp die je nodig hebt wanneer je je kind gaat verschonen of wanneer je kind aan het spelen is. Je kunt hierbij nog een aantal kleinere functionele lampen aan toevoegen. Zo kun je een schattig, lief lampje op een plank plaatsen met een tafellamp bij de kast waar je je kind verschoont. Zo combineer je een standaard plafondlamp met een mooi design in een roze of blauwe kleur. Dit is ook een handige manier om je kind af te leiden terwijl je hem of haar aan het verschonen bent.

Nooit meer bang in het donker

Eigenlijk valt een nachtlampje ook onder functionele verlichting in een kinderkamer. Met een nachtlampje valt je kind makkelijker in slaap en is hij of zij niet meer zo bang in het donker. Een nachtlampje zorgt daarnaast ook voor een warme, fijne sfeer in huis. Ook hier kun je weer onze lief lampjes combineren met een houten tafellamp. Je kan kiezen voor een roze lief lampje voor een schattig meisje of een blauwe lief lampje voor de stoere jongens. Het zijn beide lichte pastelkleuren die je met vrijwel elk interieur kunt combineren. Daarnaast kun je alle pastelkleuren met elkaar combineren vanwege de zachtheid en lage intense uitstraling.