Restyle je oude gloeilamp!

04.07.22

In de eerste video van onze nieuwe vlogserie ‘GLOW HOME met Studio Gendt’ hebben we gezien hoe ik, Kelly van Gendt, Leontine advies gaf over nieuwe lampen boven haar eettafel. In mijn werk als interieurontwerpster pak ik meestal de hele ruimte aan, maar in deze vlogserie laat ik in samenwerking met De Lampjesfabriek zien dat enkel nieuwe lichtbronnen al een wereld van verschil kunnen maken!

Bij Leontine thuis hingen nog oude gloeilampen waarvan de helft kapot waren. Maar dat was niet de enige reden voor nieuwe lampen. Gloeilampen verbruiken veel energie en zijn daarom niet meer van deze tijd.

De charme van een gloeilamp zat hem in het warme licht. Tot een aantal jaar geleden hadden gloeilampen, ook bij mij, de voorkeur vanwege de mooie gele, oranje kleur. Dit effect was toen nog niet haalbaar met LED verlichting. De technologie van LED verlichting heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld waardoor LED verlichting juist heel sfeervol kan zijn.

Zo ook de lichtbronnen van De Lampjesfabriek!

Maar dat betekent niet dat jij je oude, energievretende gloeilampen weg moet gooien. Nee, we gaan ze restylen! Dat is namelijk wel van deze tijd; oude spullen een nieuw leven geven. Ik leg je uit hoe je de oude gloeilamp om kunt toveren tot een leuk vaasje!

Wat heb je nodig?

Je hebt nodig: een oude gloeilamp, een tang en veiligheidshandschoenen. Wanneer je geen veiligheidshandschoenen in huis hebt zijn schoonmaakhandschoenen ook een optie. Daarbij is een veiligheids-(zonne)bril van belang. Uiteindelijk heb ik nog een kleine schroevendraaier gebruikt. Zorg dat je een krant of iets dergelijks neerlegt om het glas op te vangen.

We werken met glas, dus het is belangrijk om je handen en ogen goed te beschermen. Let er ook goed op om de lamp bij de fitting vast te houden. Zo heb je de minste kans op een knappende lamp.

Hoe gaan we te werk?

Het resultaat

Spoel hem om, vul de lamp met water en there you have it; jouw nieuwe vaasje!

Ik heb ervoor gekozen om de gloeilamp op een schaal te zetten, maar als je er een touwtje omheen wikkelt kun je hem ook ophangen.

Staat gezellig toch?! Meteen zoveel meer ‘eigen’ dan een gewoon vaasje. Ga jij ook met je oude gloeilamp aan de slag?