Woontrends voor 2022 - 2023

Woontrends voor 2022 - 2023

Geplaatst door Linda on 29.09.22

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent veel nieuwe woontrends. Het interieur van volgend jaar vindt zijn inspiratie met name in ons verlangen om rust en ruimte op te zoeken na het vele binnen zitten. Laat je in deze blog inspireren door de nieuwste trends en bijpassende shopping tips.

Duurzaam wonen

Duurzaamheid is een trend die we de laatste tijd veel terug zien komen. Ook in 2023 is duurzaamheid in huis nog belangrijker dan het al was. Dit zie je onder andere terug in de materialen die je kunt toepassen in je woning. Voor veel meubels en sfeerproducten zijn wel een duurzame variant te vinden. Er wordt veel gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals hout, bamboe, rotan en kurk.

We nemen afstand van massaproducten en kiezen we steeds vaker voor unieke- en kwaliteitsproducten, welke een langere levensduur hebben.

Op dit moment speelt er veel op de energiemarkt en is het verstandig om thuis te kijken hoe je je steentje kunt bijdragen aan een betere wereld. Zo kiezen steeds meer mensen voor ledverlichting in de plaats van gloei- en halogeenlampen. In tegenstelling tot andere lichtbronnen verbruikt ledverlichting veel minder stroom, én hebben ze een langere levensduur.

Onze XXL filament lampen zorgen voor een gezellige en huiselijke sfeer, én zijn ook nog eens veel zuiniger. Bekijk ook eens onze rotan- en bamboelampen die zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Tijdens de donkere dagen vinden we het heerlijk om gezellig met vrienden of familie na te tafelen aan de keukentafel. Met deze verlichting zorg je ervoor dat de avondjes nóg sfeervoller zijn. En belangrijker: je hoeft je daarna geen zorgen te maken over de energierekening.

Maritiem

Na het velen binnen zitten hebben we erg behoefte aan buiten en daar sluit de trend Maritiem goed op aan. Kleuren als wit, blauw en turquoise voeren de boventoon en worden gecombineerd met houten elementen. We hebben weer behoefte aan zuurstof en dit creëren we door blauwtinten en frisse planten in ons interieur te verwerken. Deze trend geeft ook wel het gevoel van een strandhuis doordat het gebruik van schelpen wordt teruggezien. Verlang jij ook alweer zo naar die stranddagen en tropische temperaturen? Met deze trend hoef je niet te wachten op de zomer om te genieten van die heerlijke beach vibes.

Benieuwd hoe je deze trend kunt toepassen met verlichting? Bekijk dan eens onze marine ombre hanglampenset of de Dayanara hanglamp voor een blauwe touch aan je interieur.

Scandinavisch interieur

Het Scandinavische interieur is de laatste jaren erg populair en gaan we wederom in 2023 terugzien. Deze stijl straalt rust en harmonie uit. Je kunt deze stijl ook wel omschrijven als licht, luchtig en tijdloos.

Je kunt dit in je interieur toepassen door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals beuken- of essenhout in combinatie met zachte textielsoorten. Wat betreft kleur worden er veel zachte en frisse tinten toegepast.

Karwei heeft de kleur Nordic Green uitgeroepen tot de trendkleur voor 2023 en past perfect in een Scandinavisch interieur. Deze frisse groengrijs tint is een natuurlijke tint dat een combinatie is van het bos en de zee. Deze kleur ademt rust uit en sluit bij veel kleuren goed aan. Het past mooi bij warme en koele tinten, en zorgt voor een balans in je huis.

Leuke tip van ons: de groene XXL lampen komen qua tint erg dicht in de buurt van deze trendkleur. Hierdoor kun je je muren en de verlichting mooi met elkaar matchen. En zeg nou eerlijk, wie wordt er niet gelukkig van als het interieur mooi op elkaar afgestemd is?

Art Deco

In een Art Deco-interieur zien we hoogwaardige, klassieke elementen terug. Een strakke en eenvoudige vormgeving, geometrische patronen en fel, helder kleurgebruik maken deze stijl zeer verrassend. Er worden rijke kleuren toegepast zoals dieppaars en koninklijk blauw. Binnen de Art Deco trend zien we ook buitenlandse invloeden terug uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië.

Daarnaast zijn weelderige printjes, spiegelende oppervlakken en goud,- en zilveraccenten kenmerkend voor deze stijl. Wil je deze trend graag toepassen, maar vind je het toch te spannend om felle kleuren te gebruiken? Ga dan voor onze Bunny Boo tafellamp of de Luminous Leopard tafellamp. Beiden lampen passen perfect in deze trend, en stelen met hun gouden touch écht de show in jouw interieur.